Gå til hovedinnhold

Grunntrening for kreativ lek!

Det er coronatilstander enda. Et år nå, og ingen stevner eller andre aktiviteter på hele denne tiden. Det tar litt på motivasjonen til å sette seg konkrete mål, men har ingen innvirkning å hundetreningen totalt sett. Den flyter, om enn ikke jevnt, - så iallfall i etapper. Jeg opplever med glede at det er selve treningen som gjør meg glad og motivert. Og det er utrolig deilig å gå ut, eller på treningsrommet og trene, uten tidsfrister og krav!

Vi driver med litt av hvert om dagen, men har mest fokus på Kreativ lydighet og Rally - lydighet. Jeg har jo 5 hundevenner, og selv om ikke alle kommer til å bli direkte "konkurransehunder" så trenger de alle trening for aktiviseringens skyld. Det tar tid. Faktisk ganske presis 1 time tar det å trene to korte økte med hver hund! 

Som oftest blir det et par - tre sett med slike økter daglig, og det gir ganske god fremgang totalt sett. Men mest av alt holder det meg i gang og i godt humør! Med lavere krav til meg selv kjenner jeg at inspirasjonen spirer på en helt annen måte enn den har gjort på flere år. Jeg er i ferd med å finne tilbake til gleden, den helt oppriktige og innerste følelsen av glede over samarbeidet med hundene. Og det er bare helt ubeskrivelig deilig! 

Dette betyr imidlertid ikke at jeg bare trener "uten mål og mening". Jeg har klare planer over det jeg gjør. Det er bare uten prestasjonskrav. Det går fremover, men jeg presser ikke meg selv for at ting skal gå fort. Jeg har tid. Faktisk er min tid nå. Og jeg håper den blir lang og gledelig! 

Det er lett å overse at bak enhver liten fremføring i konkurranseringen så ligger det flerfoldige timers trening, - og gøy. Med eller uten mål. Og en helt tydelig gjennomarbeidet plan og klar struktur. Fremgangsrik hundetrening er ingen tilfeldighet. Jeg har alltid vært bevisst det, men etter å ha "gått tilbake" til dachser har jeg fått ekstra god oppfriskning av mine trenerferdigheter. For sammenliknet med mine tidligere gjeterhunder, er det helt klart at intet steg, og ingen fremgang er styrt av tilfeldigheter! Nei, her gjelder det å holde progresjon med museskritt. Men gu så gøy de e! Jeg simpelthen elsker hunder med store personligheter og egne meninger! Og sånn er det med den saken. 

En av månedens øvelser vi trener på er sidesteg i front. Helt i startfasen enda, men en dag skal nok dette bli riktig så spennende både hit og dit!  Populære innlegg fra denne bloggen

April

ÅRETS FØRSTE KREATIVE STEVNE Mars ble avsluttet med at jeg var med på å arrangere Kreativt stevne i Drammen.  Jeg var også speaker for første gang, - og må med hånden på hjertet innrømme at det nok  ikke  er min sterke side.  Uansett, jeg har i alle fall gjort så godt jeg kan, og dermed en innsats for sporten.  Det er jeg fornøyd med!  UT PÅ JENTETUR Jeg hadde bestemt meg for å ta noen dager alene med hundene, og det i forbindelse med kreativt stevne i Åmål. Ikke for at jeg har det så fælt og trenger å være alene, men fordi jeg liker å være på tur med jentene mine. Rett og slett.  Vi har et lite "sommersted" ikke langt fra Åmål, så det passet godt med en liten "jenteferie". Sammen med Malvin da... Nelly, som liker å kose litt i sengen etter at jeg står opp, hadde ikke akkurat hastverk med å komme avgårde... (Hun sover ikke der om natta nei, vi har bare en fast liten morgenkosestund!) Etter litt frem og tilbake og masse forsinkelser ette

5 år siden sist....

...og jeg tenkte vel bestemt at det ikke er noen vits i å skrive blogg mer. I juleferien satt jeg imidlertid å leste litt gamle innlegg, og opplevde det godt å se tilbake på det som har vært. Det å se/gjenoppleve de gode stundene med mine "gamle hunder" og det livet vi levde, var hyggelig. Tross alt annet som også skjedde. Så, etter å ha tenkt litt frem og tilbake, har jeg bestemt meg for å skrive litt igjen, - tenkt som en liten dagbok/inspirasjon til meg selv. Det er egentlig utrolig praktisk å lese hva som var, og samtidig se både bilder og filmer man la ut for flere år siden. Det blir jo unektelig mer hyggelig enn å se notater i en bok i skuffen liksom. Så derfor...:) Jeg har ikke som mål å skrive for noen andre enn meg selv. Bare la det som "faller meg inn" rables ned etter hvert som tiden går. Jeg har lyst til å starte med en aldri så liten oppsummering av året 2018, men først en liten digresjon. BAKGRUNN De siste årene har jeg slitt med motivasjonen