Gå til hovedinnhold

April


ÅRETS FØRSTE KREATIVE STEVNE
Mars ble avsluttet med at jeg var med på å arrangere Kreativt stevne i Drammen. 
Jeg var også speaker for første gang, - og må med hånden på hjertet innrømme at det nok ikke er min sterke side. 
Uansett, jeg har i alle fall gjort så godt jeg kan, og dermed en innsats for sporten. 
Det er jeg fornøyd med! 

UT PÅ JENTETUR
Jeg hadde bestemt meg for å ta noen dager alene med hundene, og det i forbindelse med kreativt stevne i Åmål. Ikke for at jeg har det så fælt og trenger å være alene, men fordi jeg liker å være på tur med jentene mine. Rett og slett. 

Vi har et lite "sommersted" ikke langt fra Åmål, så det passet godt med en liten "jenteferie".
Sammen med Malvin da...

Nelly, som liker å kose litt i sengen etter at jeg står opp, hadde ikke akkurat hastverk med å komme avgårde... (Hun sover ikke der om natta nei, vi har bare en fast liten morgenkosestund!)

Etter litt frem og tilbake og masse forsinkelser etter den opprinnelig plan, kom vi av gårde. 


I strålende vær, selv om det enda var littegrann friskt i luften. TRENING I ÅMÅL
Det ble også 2 stevner i HTM2 med Nelly denne måneden. Denne gang i Åmål den 14. April. 
Jeg liker i grunn det at det er mulig å delta på to stevner på samme dag (selv om det er utrooolig slitsomt!), derfor ble det en svensketur til. 

Jeg leide hundehallen i Åmål et par dager før konkurransen for litt trening, og det trengtes virkelig! Åmål hundehall er kjempefin og anbefales!
Jeg kommer garantert dit flere ganger. Jeg har mildt sagt vært dårlig på å trene siden siste konkurranse. Motivasjonen er vel hva jeg kan kalle fullstendig ”ræva”. Derfor var det ekstra hyggelig å få oppleve en så strålende trening med hundene, på tross av den dårlige ”oppkjøringen” i forkant. 
Jeg slutter ikke å forundres hvor utrolig godt trening/øvelser sitter når det er trent frem ved å belønne hundens eget initiativ! Det er bare en liten repetisjon som skal til, så går det som på skinner!
Himmel, så flinke hunder jeg egentlig har…!
Jeg føler dyp takknemlighet💗. 

KONKURRANSEDAGEN
Selve konkurransedagen var jeg alt annet enn i god form dessverre, men jeg er stolt av at jeg klarte å gjennomføre hele to starter på en dag likevel. Det er et stort fremskritt for meg. 

Og Nelly, - vel den hunden er helt enestående! Hun jobbet som vanlig som en liten stooor helt, - og jeg snublet ut av ringen med en herlig følelse begge konkurransene! 
Hva det bor i den lille stubbfot - hunden! Jeg blir helt på gråten rett og slett.  

Det rakk riktignok ikke helt til 1.pr noen av startene, men vi fikk likevel 3.plassering begge gangene. 
Jeg er strålende fornøyd med det! 

Resultat 1: 

Resultat 2:


Stevnet var som vanlig avslappende og trivelig generelt sett. Jeg liker meg i Sverige! Svenskene har ”lavere skuldre” enn jeg opplever oss å ha i Norge, samtidig er sporten så mye større der, med et jevnt over høyt nivå. Og det på tross av en større rasemessig variasjon. 
Selv om Border Collie, Aussie og Kelpie også dominerer der, selvsagt. Sånn er det jo bare. 
Men en ting vi i Norge er bedre på; og det er premier! 
Jeg vant en flåttfjerner og et retriverkobbel. Greit nok altså. 

Dommerbordet før start.

Uansett, jeg vil takke både dommere og arrangører for et trivelig og vel gjennomført stevne!
Kommer sikkert tilbake en annen gang!

MOTIVASJON HVOR ER DU?
Og da lener jeg meg litt tilbake og tar en evaluering for denne perioden. 
I år har jeg dessverre virkelig slitt med treningsmotivasjonen, må jeg innrømme. Så mye at jeg har måttet ta litt tak i det mentale og finne noen løsninger på sikt. 

Som en del av dette har jeg nå tenkt å ta en liten pause i denne sporten, så får vi se hva jeg gjør senere. 

Jeg kommer gjerne til å dømme Kreativ lydighet om jeg blir invitert til det, - men akkurat nå kjenner jeg null lyst til å starte selv. Det er en veldig rar følelse, men ikke til å ta feil av. 
Motivasjonsmangelen har jo ikke noe med resultatene å gjøre, for det har jo egentlig gått veldig bra hittil. Nelly har jo faktisk vært blant de 3 beste på hver konkurranse, unntatt i Gøteborg i mars da. Og det på tross av å være en dachs...😉

Det er andre ting. Og jeg vet nok innerst inne litt om hva jeg reagerer på og blir demotivert av, men det skal jeg ikke skrive her. Det skal jeg bearbeide oppe i det mentale i mitt eget hode. Det er nok nyttig med en liten ”vask” i tanker og følelser en gang i blant…


God vår!

Populære innlegg fra denne bloggen

Grunntrening for kreativ lek!

Det er coronatilstander enda. Et år nå, og ingen stevner eller andre aktiviteter på hele denne tiden. Det tar litt på motivasjonen til å sette seg konkrete mål, men har ingen innvirkning å hundetreningen totalt sett. Den flyter, om enn ikke jevnt, - så iallfall i etapper. Jeg opplever med glede at det er selve treningen som gjør meg glad og motivert. Og det er utrolig deilig å gå ut, eller på treningsrommet og trene, uten tidsfrister og krav! Vi driver med litt av hvert om dagen, men har mest fokus på Kreativ lydighet og Rally - lydighe t.  Jeg har jo 5 hundevenner, og selv om ikke alle kommer til å bli direkte "konkurransehunder" så trenger de alle trening for aktiviseringens skyld. Det tar tid. Faktisk ganske presis 1 time tar  det  å trene to korte økte med hver hund!  Som oftest blir det et par - tre sett med slike økter daglig, og det gir ganske god fremgang totalt sett. Men mest av alt holder det meg i gang og i godt humør!  Med lavere krav til meg selv kjenner jeg at

5 år siden sist....

...og jeg tenkte vel bestemt at det ikke er noen vits i å skrive blogg mer. I juleferien satt jeg imidlertid å leste litt gamle innlegg, og opplevde det godt å se tilbake på det som har vært. Det å se/gjenoppleve de gode stundene med mine "gamle hunder" og det livet vi levde, var hyggelig. Tross alt annet som også skjedde. Så, etter å ha tenkt litt frem og tilbake, har jeg bestemt meg for å skrive litt igjen, - tenkt som en liten dagbok/inspirasjon til meg selv. Det er egentlig utrolig praktisk å lese hva som var, og samtidig se både bilder og filmer man la ut for flere år siden. Det blir jo unektelig mer hyggelig enn å se notater i en bok i skuffen liksom. Så derfor...:) Jeg har ikke som mål å skrive for noen andre enn meg selv. Bare la det som "faller meg inn" rables ned etter hvert som tiden går. Jeg har lyst til å starte med en aldri så liten oppsummering av året 2018, men først en liten digresjon. BAKGRUNN De siste årene har jeg slitt med motivasjonen