mandag 10. mars 2014

Dog symposium 2014

Var på seminar helgen forrige helg. Det var både berikende og interessant, med flere gode og kjente foredragsholdere, jeg fremhever spesielt Karen Overall. Hun har vel det vi kan kalle skuddsikker kompetanse!:) Spesielt oppdrettere har mye å lære fra henne!
Det kommer et nytt symposium neste år, -14. og 15. februar nærmere bestemt, - for den som vil plugge det inn i kalenderen sin...

Dagene går fort. Jeg har nylig med stor glede og lettelse mottatt godkjennelse fra Norsk Kennel Klubb for dokumentet med Rasespesifikke Avl Strategier (RAS) for Pumi.
Jeg har jo vært hovedansvarlig for å lage dette, men med god hjelp til innsamling av fakta.
Det har vært en ganske stor jobb, selv om rasen i og for seg er liten her i landet. Jeg vil i den forbindelse takke de som har bidratt med arbeidet i løpet av det siste året; Torild, Stine og kennel Bissibingen ved Iren og Ann. De to sistnevnte damene har bidratt ekstra mye, og utført et eksepsjonelt stykke arbeid med innhenting og systematisering av data, og har i sannhet vist en sann interesse for rasen!
Tuusen veldig mange takk!!

Jeg hadde satt meg det endelige mål for raseklubben å gjennomføre jobben med RAS, i den hensikt å gjøre en innsats for rasen og dens fremtid, - og ikke minst for kommende oppdretteres fremtid. Jeg håper at dokumentet vil gjøre nytten slik håpet!
Nå trekker jeg meg fra alle verv i raseklubben med god samvittighet og uten "løse tråder".
Tusen takk for meg!:)

Forrige tirsdag startet jeg nytt Aktivisering og triksekurs her. Dessverre hadde en deltaker meldt frafall, hvilket betyr at det er blitt ledig plass igjen. Du kan fremdeles "kaste deg på" kurset,  se info her.
Trix....
 
Spor og søk....
 
 Intro på Rallylydighet...
 
 ...og agility....
 
...er smakebiter på det vi skal gjøre på dette kurset:)

I løpet av uken håper jeg å få dratt til hundeklubben for litt trening selv.
Det er dessverre veldig lenge siden, men det er det der med tid og energi da...
Gledelig nok har de faktisk begynt med kreativ lydighet også der, og det blir spennende å se om det etablerer seg en fast treningsgruppe. Jeg skal forsøke å "dukke opp" så ofte jeg kan, i alle fall!

I helgen var det Crufts og direktesendinger derfra. Det var veldig givende å se på! Wow!
Kjempekoselig å sitte med varm kakao, litt snacks, skriveblokk for å notere egne poeng (fin trening som dommer i sporten det!) og med brillene godt plantet på nesen.

Fantastiske ekvipasjer var de alle sammen!
Jeg må si jeg ble spesielt imponert over Johanna Allanack, som faktisk valgte å trekke seg fra konkurransen, slik jeg forsto det, pga at hunden virket usikker for dagen.
Det kaller jeg å ta hensyn til hunden!
Hurra for henne!
Med tanke på utallige treningstimer, forberedelser, utgifter osv, er det virkelig beundringsverdig når en fører velger å trekke hunden fra konkurransen, av hensyn til hunden.
Sånt gjør meg altså så glad!:)

Selv holder jeg mest av alt på med å trene Katla i K9, for til helgen er det nemlig siste samling.
Jeg synes det går greit fremover, men vi kunne selvsagt trent enda mer... Sånn er det vel alltid:)
Uansett, vi får håpe det går greit, - og hvis ikke, kommer det sikkert en ny anledning til å få godkjennelse!
Her kan du se et par treninger fra forrige uke (merk at hun er løs på filmene, egentlig skal hun gå i kobbel, - men det handler om å legge til èn vanskelighetsgrad av gangen med jenta mi...):

Første gang i en garasje:
 
Utendørs:

Jeg synes hun er riktig flink jeg:) Men det er laaaangt frem enda altså!
Det er flere som har meldt interesse for å trene sporten, og jeg lover å komme tilbake med både info og treningstid til det! Men først har jeg noen "prosjekter" som må ordnes, så tid og energi frigjøres:)

I dag har jeg og hundene faktisk fått oppleve å være "fotomodeller"i det fantastiske vårværet!
Jeg er selvsagt veldig spent å se resultatet.
Kanskje dukker Katla - mammas jente eller Felix - bamsemumsen opp i et hundeblad...?
Spennende!
Tusen takk til Vibeke Brath for et hyggelig møte!:)

Nå må jeg imidlertid skynde meg å få ferdig middagen, ta en liten tuppelur, - og deretter blir det et koselig valpekurs igjen!

Avslutningsvis i dette hurtig -  innlegget ønsker jeg en riktig god uke!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

April

ÅRETS FØRSTE KREATIVE STEVNE Mars ble avsluttet med at jeg var med på å arrangere Kreativt stevne i Drammen.  Jeg var også speaker fo...