Gå til hovedinnhold

Dog symposium 2014

Var på seminar helgen forrige helg. Det var både berikende og interessant, med flere gode og kjente foredragsholdere, jeg fremhever spesielt Karen Overall. Hun har vel det vi kan kalle skuddsikker kompetanse!:) Spesielt oppdrettere har mye å lære fra henne!
Det kommer et nytt symposium neste år, -14. og 15. februar nærmere bestemt, - for den som vil plugge det inn i kalenderen sin...

Dagene går fort. Jeg har nylig med stor glede og lettelse mottatt godkjennelse fra Norsk Kennel Klubb for dokumentet med Rasespesifikke Avl Strategier (RAS) for Pumi.
Jeg har jo vært hovedansvarlig for å lage dette, men med god hjelp til innsamling av fakta.
Det har vært en ganske stor jobb, selv om rasen i og for seg er liten her i landet. Jeg vil i den forbindelse takke de som har bidratt med arbeidet i løpet av det siste året; Torild, Stine og kennel Bissibingen ved Iren og Ann. De to sistnevnte damene har bidratt ekstra mye, og utført et eksepsjonelt stykke arbeid med innhenting og systematisering av data, og har i sannhet vist en sann interesse for rasen!
Tuusen veldig mange takk!!

Jeg hadde satt meg det endelige mål for raseklubben å gjennomføre jobben med RAS, i den hensikt å gjøre en innsats for rasen og dens fremtid, - og ikke minst for kommende oppdretteres fremtid. Jeg håper at dokumentet vil gjøre nytten slik håpet!
Nå trekker jeg meg fra alle verv i raseklubben med god samvittighet og uten "løse tråder".
Tusen takk for meg!:)

Forrige tirsdag startet jeg nytt Aktivisering og triksekurs her. Dessverre hadde en deltaker meldt frafall, hvilket betyr at det er blitt ledig plass igjen. Du kan fremdeles "kaste deg på" kurset,  se info her.
Trix....
 
Spor og søk....
 
 Intro på Rallylydighet...
 
 ...og agility....
 
...er smakebiter på det vi skal gjøre på dette kurset:)

I løpet av uken håper jeg å få dratt til hundeklubben for litt trening selv.
Det er dessverre veldig lenge siden, men det er det der med tid og energi da...
Gledelig nok har de faktisk begynt med kreativ lydighet også der, og det blir spennende å se om det etablerer seg en fast treningsgruppe. Jeg skal forsøke å "dukke opp" så ofte jeg kan, i alle fall!

I helgen var det Crufts og direktesendinger derfra. Det var veldig givende å se på! Wow!
Kjempekoselig å sitte med varm kakao, litt snacks, skriveblokk for å notere egne poeng (fin trening som dommer i sporten det!) og med brillene godt plantet på nesen.

Fantastiske ekvipasjer var de alle sammen!
Jeg må si jeg ble spesielt imponert over Johanna Allanack, som faktisk valgte å trekke seg fra konkurransen, slik jeg forsto det, pga at hunden virket usikker for dagen.
Det kaller jeg å ta hensyn til hunden!
Hurra for henne!
Med tanke på utallige treningstimer, forberedelser, utgifter osv, er det virkelig beundringsverdig når en fører velger å trekke hunden fra konkurransen, av hensyn til hunden.
Sånt gjør meg altså så glad!:)

Selv holder jeg mest av alt på med å trene Katla i K9, for til helgen er det nemlig siste samling.
Jeg synes det går greit fremover, men vi kunne selvsagt trent enda mer... Sånn er det vel alltid:)
Uansett, vi får håpe det går greit, - og hvis ikke, kommer det sikkert en ny anledning til å få godkjennelse!
Her kan du se et par treninger fra forrige uke (merk at hun er løs på filmene, egentlig skal hun gå i kobbel, - men det handler om å legge til èn vanskelighetsgrad av gangen med jenta mi...):

Første gang i en garasje:
 
Utendørs:

Jeg synes hun er riktig flink jeg:) Men det er laaaangt frem enda altså!
Det er flere som har meldt interesse for å trene sporten, og jeg lover å komme tilbake med både info og treningstid til det! Men først har jeg noen "prosjekter" som må ordnes, så tid og energi frigjøres:)

I dag har jeg og hundene faktisk fått oppleve å være "fotomodeller"i det fantastiske vårværet!
Jeg er selvsagt veldig spent å se resultatet.
Kanskje dukker Katla - mammas jente eller Felix - bamsemumsen opp i et hundeblad...?
Spennende!
Tusen takk til Vibeke Brath for et hyggelig møte!:)

Nå må jeg imidlertid skynde meg å få ferdig middagen, ta en liten tuppelur, - og deretter blir det et koselig valpekurs igjen!

Avslutningsvis i dette hurtig -  innlegget ønsker jeg en riktig god uke!

Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

5 år siden sist....

...og jeg tenkte vel bestemt at det ikke er noen vits i å skrive blogg mer. I juleferien satt jeg imidlertid å leste litt gamle innlegg, og opplevde det godt å se tilbake på det som har vært. Det å se/gjenoppleve de gode stundene med mine "gamle hunder" og det livet vi levde, var hyggelig. Tross alt annet som også skjedde.

Så, etter å ha tenkt litt frem og tilbake, har jeg bestemt meg for å skrive litt igjen, - tenkt som en liten dagbok/inspirasjon til meg selv. Det er egentlig utrolig praktisk å lese hva som var, og samtidig se både bilder og filmer man la ut for flere år siden. Det blir jo unektelig mer hyggelig enn å se notater i en bok i skuffen liksom. Så derfor...:)

Jeg har ikke som mål å skrive for noen andre enn meg selv. Bare la det som "faller meg inn" rables ned etter hvert som tiden går.
Jeg har lyst til å starte med en aldri så liten oppsummering av året 2018, men først en liten digresjon.

BAKGRUNN
De siste årene har jeg slitt med motivasjonen på flere…
Bloggen er nå flyttet til Rådehunds hjemmeside: http://www.raadehund.no/#!carolas-blogg/c8vx
Der vil det komme enkle oppdateringer som informerer og kanskje engasjerer.


Filmer fra/for kurs, om mine hunder og deres trening er oversiktlig lagt inn på min YouTube - kanal:https://www.youtube.com/user/zebogfelixhtm


Dette er mest sannsynlig siste innlegg i denne bloggen.
Velkommen til den neste!

Innetreninger i vinter...

Innetreninger er booket for kommende vinter.
Jeg ønsker påmelding senest 5 uker før hver trening, og det vil koste kr. 70,- pr. gang. Bindende påmelding. Enkelt og greit:)

Følgende datoer er booket:
Søndag 16. oktober kl. 16.30 - 18.00Søndag 6. november kl. 16.30 - 18.00Søndag 13. november kl. 16.30 - 18.00Søndag 4. desember kl. 16.30 - 18.00Lørdag 17. desember kl. 16.00 - 17.30søndag 29. januar kl. 16.30 - 18.00Søndag 26. februar kl. 16.30 - 18.00Søndag 18. mars kl. 16.30 - 18.00 På treningene kan vi trene både lydighet, rally og freestyle. Underlaget passer desverre ikke til agility.


Er det foressten noen som vet om en ok ridehall, et lagerlokale, drivhus el. som det kan være mulig å holde et par heldagerskurs i i løpet av vinteren? Vennligst tips meg! Det vør helst være i området Moss - Rygge - Råde - Sarpsborg - Fredrikstad.