Gå til hovedinnhold

Nytt år og Nye treninger!


Da er nyttårsaften vel overstått, og hundene syntes igjen at det var en skikkelig kul kveld. Undres på hvorfor....?


Jo!
Hver nyttårsaften lager jeg en stooor bolle med diverse snop og mat, som hundene suksessivt får servert for hvert eneste smell. Det har gjort at de nå sitter forventningsfulle når resten av familien går ut med sine rakketter, og er klare for masse gøy straks smellingen setter i for fullt!:)
Det medfører selvsagt at jeg alltid er "opptatt" mellom sånn ca kl 23. 50 - 00.20, men det gjør også at jeg (bank i bordet!) aldri har hatt skuddredde hunder!

Dessverre var ikke "naboen" der vi oppholdt oss like forberedt, og i et ubevoktet forsvant deres lille yourkshireterrier til skogs. Det var selvsagt full krise og vi var  flere som forsøkte å finne den lille fyren i løpet av natta. Jeg lette i skogen rundt to på natta (det gikk greit med hodelykt, men fy så mørkt!...), og på formiddagen 1. nyttårsdag.
Dessverre var hunden enda ikke funnet da vi reiste hjem 2. nyttårsdag, og det oppleves fryktelig trist. Stakkar stakkar matmor og matfar, de var selvfølgelig helt oppløst i tårer.
Håper virkelig at noen har funnet den lille hunden til nå!

Vel, over til hyggeligere tema.
Jeg har bestemt meg for å fokusere på kun Freestyle og lydighet med Katla fremover.
Jeg mener at det er her vi har best forutsetninger på sikt, og siden vi har opprykk til kl. 2 i begge grener, føles det liksom litt mer attraktivt.
Vi har såvidt startet etter juleferien, som selvsagt heller ikke har vært helt treningsfri.
"Mikrotrening" foregår stort sett på hver tur og litt hist og her gjennom dagen, men målrettet trening krever planlegging og tilrettelegging, og det er det nå vi har tatt opp etter ferien.

Katla er en morsom hund, men også en ganske så utfordrende hund å trene.
Fordi hun er så sensibel og reaktiv, og fort blir "satt ut" av lyder, uventede bevegelser og berøring etc. Hun er jo en Pumi:)
Mange har hørt historien om da jeg var uheldig å tråkket henne på labben under trening av fri ved fot (for mange år siden nå), og det tok meg nesten et helt år (!!!) før hun klarte å gå greit fri ved fot, med under en halvmeters avstand etter det!
Og det er ingen overdrivelse.
Og ikke tråkket jeg hardt heller, bare så det er avklart!:)

Sånn er den lille damen bare.
Ting tar tid.
Det gjelder å trene i bittesmå skritt av gangen. Og det kan absolutt kreve maaaassssse tålmodighet:)
Men når det "løsner" så gjør det som regel det til noe veldig, veldig bra!:)

For tiden holder vi på med prosjekt Freestyletrening.
Målet langt frem er at hun skal kunne gå (ikke hoppe) fra meg på bakbena, men vi har så vidt begynt, - og både balanse, trygghet og forståelse er noen av de elementene som må være på plass før vi kan "skryte" av å kunne noe nytt:) Men vi er på vei!


Felix får litt "kosetrening", som jeg kaller det. Vi to har ikke lenger noen målsetninger bortsett fra å holde kropp og sinn i best mulig form.
Han er tilsynelatende stabil fra epilepsien nå, men har nok visse problemer med å både høre/tolke signaler, det er merkbart.
Men hva gjør vel det så lenge han selv fremdeles er overbevist om at han er verdens flinkeste!:)


Jeg har planlagt noen treninger til uken, mandag og onsdag kveld, - og du er velkommen til å være med. Mest sannsynlig blir det her, men det kan forandres i takt med form og ikke minst vær.
Ta kontakt på 971 66 636 for nærmere info:)

Ha en fortsatt strålende helg, på tross av litt ruskevær!
Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

5 år siden sist....

...og jeg tenkte vel bestemt at det ikke er noen vits i å skrive blogg mer. I juleferien satt jeg imidlertid å leste litt gamle innlegg, og opplevde det godt å se tilbake på det som har vært. Det å se/gjenoppleve de gode stundene med mine "gamle hunder" og det livet vi levde, var hyggelig. Tross alt annet som også skjedde.

Så, etter å ha tenkt litt frem og tilbake, har jeg bestemt meg for å skrive litt igjen, - tenkt som en liten dagbok/inspirasjon til meg selv. Det er egentlig utrolig praktisk å lese hva som var, og samtidig se både bilder og filmer man la ut for flere år siden. Det blir jo unektelig mer hyggelig enn å se notater i en bok i skuffen liksom. Så derfor...:)

Jeg har ikke som mål å skrive for noen andre enn meg selv. Bare la det som "faller meg inn" rables ned etter hvert som tiden går.
Jeg har lyst til å starte med en aldri så liten oppsummering av året 2018, men først en liten digresjon.

BAKGRUNN
De siste årene har jeg slitt med motivasjonen på flere…
Bloggen er nå flyttet til Rådehunds hjemmeside: http://www.raadehund.no/#!carolas-blogg/c8vx
Der vil det komme enkle oppdateringer som informerer og kanskje engasjerer.


Filmer fra/for kurs, om mine hunder og deres trening er oversiktlig lagt inn på min YouTube - kanal:https://www.youtube.com/user/zebogfelixhtm


Dette er mest sannsynlig siste innlegg i denne bloggen.
Velkommen til den neste!

Innetreninger i vinter...

Innetreninger er booket for kommende vinter.
Jeg ønsker påmelding senest 5 uker før hver trening, og det vil koste kr. 70,- pr. gang. Bindende påmelding. Enkelt og greit:)

Følgende datoer er booket:
Søndag 16. oktober kl. 16.30 - 18.00Søndag 6. november kl. 16.30 - 18.00Søndag 13. november kl. 16.30 - 18.00Søndag 4. desember kl. 16.30 - 18.00Lørdag 17. desember kl. 16.00 - 17.30søndag 29. januar kl. 16.30 - 18.00Søndag 26. februar kl. 16.30 - 18.00Søndag 18. mars kl. 16.30 - 18.00 På treningene kan vi trene både lydighet, rally og freestyle. Underlaget passer desverre ikke til agility.


Er det foressten noen som vet om en ok ridehall, et lagerlokale, drivhus el. som det kan være mulig å holde et par heldagerskurs i i løpet av vinteren? Vennligst tips meg! Det vør helst være i området Moss - Rygge - Råde - Sarpsborg - Fredrikstad.