Gå til hovedinnhold

Drømmene som brast...

I vår vi klarte jeg og Felix endelig å debutere i vår favorittgren Heelwork to music (Kreativ lydighet/Freestyle). De som kjenner oss vet at vi begge har en lang sykdomshistorie bak oss, jeg med ME og Felix hypotyreose, - noe som har vanskeliggjort både planlegging, trening og nødvendige forberedelser til konkurranser. Men i år har formen vært såpass stigende og stabil, at vi klarte å stille til start hele fire ganger.
Til min glede (og sikkert Felix sin også...) endte vi opp med seier på alle, - og opprykk fra klasse en til klasse tre!
Det resulterte i at jeg ble forespurt om vi kan være med på det norske landslaget. Det er jo en stor ære, og selv om jeg ikke er noe utpreget konkurransemenneske, så syntes jeg at dette var veldig hyggelig!


Jeg svarte imidlertid heldigvis ja med forbehold. Fordi: Jeg hadde nylig lest i sommernummeret av det svenske bladet «Hundsport Special», om nettopp hypotyreose! Der sto det til min forskrekkelse at tyroxinbehandling, - som Felix er helt avhengig av for å fungere normalt, - blir regnet som doping i Sverige! Uæææ!

Jeg sendte umiddelbart en søknad til SKK om dispensasjon, som etter litt om og men ble innvilget, heldigvis. Men kun fra dagens dato, under forutsetning av at alle tidligere oppnådde resultater ble slettet fra SKK`s register...!
Dette var jo trist. Iallefall tatt i betraktning både den tid, penger og energi som ligger bak de resultatene som vi har oppnådd, - men likevel overkommelig. Om helsa holder, kan vi jo alltids starte forfra igjen....:) Det er jo alltids håp!

Men så måtte jeg jo også sjekke hos NKK, og der kom det umulige hinderet; reglene til NKK! Deres regler åpner ikke engang for dispensasjon pr dags dato! Det betyr at Felix er utestengt fra alle offisielle hundeaktiviteter i Norge inntil en eventuell regelendring. Så der røk vår mulighet til å oppleve å være en del av det norske landslaget. Og der røk min mulighet til å delta på noe som helst med Felix her i Norge for fremtiden også, dessverre. Inntil det blir en eventuell regelendring, da. Men det vil ta tid, og jeg tviler på at vi rekker det i Felix tid. Han nærmer seg jo 8 år, og selv om han er i bedre form enn på flere år, - så er det urealistisk å kaste bort tiden på å vente på det.

Som sagt jeg er ikke noen utpreget konkurranseperson, men trist blir jeg likevel.
  Jeg har imidlertid ikke noen å skylde på, siden jeg burde vært kjent med regelverket til både SKK og NKK før jeg meldte meg på stevner. Det er unektelig mange år siden jeg leste de sist, og det er dumt,  - men det har bare ikke falt meg inn at livsviktig medisinering skulle bli regnet som doping!   Ved nærmere ettertanke kan jeg jo likevel forstå det, siden NKK og SKK skal fremme sunn hundeavl, - og da er jo alle sykdommer uønsket på en måte! Heretter skal jeg repetere regelverket før hver påmelding, uansett gren, - slik at jeg ikke gjenopplever det samme senere!   Nå ser jeg imidlertid fremover. Litt demotivert er jeg blitt, - men det er jo også mørketid i tillegg..:) Neste år kommer nye muligheter, og jeg har jo faktisk to andre hunder som begynner å vise sitt potensiale! Bare vent!:)

"Mon tro hva fremtiden bringer der i det fjerne...?"

Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

5 år siden sist....

...og jeg tenkte vel bestemt at det ikke er noen vits i å skrive blogg mer. I juleferien satt jeg imidlertid å leste litt gamle innlegg, og opplevde det godt å se tilbake på det som har vært. Det å se/gjenoppleve de gode stundene med mine "gamle hunder" og det livet vi levde, var hyggelig. Tross alt annet som også skjedde.

Så, etter å ha tenkt litt frem og tilbake, har jeg bestemt meg for å skrive litt igjen, - tenkt som en liten dagbok/inspirasjon til meg selv. Det er egentlig utrolig praktisk å lese hva som var, og samtidig se både bilder og filmer man la ut for flere år siden. Det blir jo unektelig mer hyggelig enn å se notater i en bok i skuffen liksom. Så derfor...:)

Jeg har ikke som mål å skrive for noen andre enn meg selv. Bare la det som "faller meg inn" rables ned etter hvert som tiden går.
Jeg har lyst til å starte med en aldri så liten oppsummering av året 2018, men først en liten digresjon.

BAKGRUNN
De siste årene har jeg slitt med motivasjonen på flere…
Bloggen er nå flyttet til Rådehunds hjemmeside: http://www.raadehund.no/#!carolas-blogg/c8vx
Der vil det komme enkle oppdateringer som informerer og kanskje engasjerer.


Filmer fra/for kurs, om mine hunder og deres trening er oversiktlig lagt inn på min YouTube - kanal:https://www.youtube.com/user/zebogfelixhtm


Dette er mest sannsynlig siste innlegg i denne bloggen.
Velkommen til den neste!

Innetreninger i vinter...

Innetreninger er booket for kommende vinter.
Jeg ønsker påmelding senest 5 uker før hver trening, og det vil koste kr. 70,- pr. gang. Bindende påmelding. Enkelt og greit:)

Følgende datoer er booket:
Søndag 16. oktober kl. 16.30 - 18.00Søndag 6. november kl. 16.30 - 18.00Søndag 13. november kl. 16.30 - 18.00Søndag 4. desember kl. 16.30 - 18.00Lørdag 17. desember kl. 16.00 - 17.30søndag 29. januar kl. 16.30 - 18.00Søndag 26. februar kl. 16.30 - 18.00Søndag 18. mars kl. 16.30 - 18.00 På treningene kan vi trene både lydighet, rally og freestyle. Underlaget passer desverre ikke til agility.


Er det foressten noen som vet om en ok ridehall, et lagerlokale, drivhus el. som det kan være mulig å holde et par heldagerskurs i i løpet av vinteren? Vennligst tips meg! Det vør helst være i området Moss - Rygge - Råde - Sarpsborg - Fredrikstad.