lørdag 17. november 2012

Drømmene som brast...

I vår vi klarte jeg og Felix endelig å debutere i vår favorittgren Heelwork to music (Kreativ lydighet/Freestyle). De som kjenner oss vet at vi begge har en lang sykdomshistorie bak oss, jeg med ME og Felix hypotyreose, - noe som har vanskeliggjort både planlegging, trening og nødvendige forberedelser til konkurranser. Men i år har formen vært såpass stigende og stabil, at vi klarte å stille til start hele fire ganger.
Til min glede (og sikkert Felix sin også...) endte vi opp med seier på alle, - og opprykk fra klasse en til klasse tre!
Det resulterte i at jeg ble forespurt om vi kan være med på det norske landslaget. Det er jo en stor ære, og selv om jeg ikke er noe utpreget konkurransemenneske, så syntes jeg at dette var veldig hyggelig!


Jeg svarte imidlertid heldigvis ja med forbehold. Fordi: Jeg hadde nylig lest i sommernummeret av det svenske bladet «Hundsport Special», om nettopp hypotyreose! Der sto det til min forskrekkelse at tyroxinbehandling, - som Felix er helt avhengig av for å fungere normalt, - blir regnet som doping i Sverige! Uæææ!

Jeg sendte umiddelbart en søknad til SKK om dispensasjon, som etter litt om og men ble innvilget, heldigvis. Men kun fra dagens dato, under forutsetning av at alle tidligere oppnådde resultater ble slettet fra SKK`s register...!
Dette var jo trist. Iallefall tatt i betraktning både den tid, penger og energi som ligger bak de resultatene som vi har oppnådd, - men likevel overkommelig. Om helsa holder, kan vi jo alltids starte forfra igjen....:) Det er jo alltids håp!

Men så måtte jeg jo også sjekke hos NKK, og der kom det umulige hinderet; reglene til NKK! Deres regler åpner ikke engang for dispensasjon pr dags dato! Det betyr at Felix er utestengt fra alle offisielle hundeaktiviteter i Norge inntil en eventuell regelendring. Så der røk vår mulighet til å oppleve å være en del av det norske landslaget. Og der røk min mulighet til å delta på noe som helst med Felix her i Norge for fremtiden også, dessverre. Inntil det blir en eventuell regelendring, da. Men det vil ta tid, og jeg tviler på at vi rekker det i Felix tid. Han nærmer seg jo 8 år, og selv om han er i bedre form enn på flere år, - så er det urealistisk å kaste bort tiden på å vente på det.

Som sagt jeg er ikke noen utpreget konkurranseperson, men trist blir jeg likevel.
  Jeg har imidlertid ikke noen å skylde på, siden jeg burde vært kjent med regelverket til både SKK og NKK før jeg meldte meg på stevner. Det er unektelig mange år siden jeg leste de sist, og det er dumt,  - men det har bare ikke falt meg inn at livsviktig medisinering skulle bli regnet som doping!   Ved nærmere ettertanke kan jeg jo likevel forstå det, siden NKK og SKK skal fremme sunn hundeavl, - og da er jo alle sykdommer uønsket på en måte! Heretter skal jeg repetere regelverket før hver påmelding, uansett gren, - slik at jeg ikke gjenopplever det samme senere!   Nå ser jeg imidlertid fremover. Litt demotivert er jeg blitt, - men det er jo også mørketid i tillegg..:) Neste år kommer nye muligheter, og jeg har jo faktisk to andre hunder som begynner å vise sitt potensiale! Bare vent!:)

"Mon tro hva fremtiden bringer der i det fjerne...?"

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

April

ÅRETS FØRSTE KREATIVE STEVNE Mars ble avsluttet med at jeg var med på å arrangere Kreativt stevne i Drammen.  Jeg var også speaker fo...