Gå til hovedinnhold

Felix har hypeotyreose!

Ja...
Felix har faktisk hatt sine grunner til å være både lat og dorsk!
...Og jeg som bare trodde at jeg hadde en relativt rolig hund...!

Men jeg har jo alltid sagt at Felix gjør så godt han kan, han. Alltid!
Jeg var bare ikke klar over hvor rett jeg faktisk hadde...!

Det har vært helt fjernt for meg å forstå og lese symptomene som har sneket seg på, da jeg ikke visste at hypeo - hypertyreose ikke var helt uvanlig på rasen før -90 tallet.
Hadde jeg visst det, hadde jeg nok fått mine mistanker lenge før nå! Men nå vet jeg!

Heldigvis er dette ikke noen "farlig" sykdom i den forstand, - for det går fint an å medisineres, - men personlig jeg vil på ingen måte risikere dette videre i generasjonene. Derfor blir selvsagt Felix aldri mer brukt i avl.
Siden jeg i fjor også oppdaget at han har Patellaluxasjon grad 1, hadde jeg riktignok allerede bestemt meg for dette, men det er jo veldig synd at han også har hypeotyreose.

Pr. dato har jeg ikke funnet ut hvilken arvegang sykdommen har, - men den er vel åpenbart recessiv, - ellers hadde jo flere hunder fått symtomene.
...Eller kanskje fler har sykdommen, bare at de som eier hunden ikke er klar over at det kan være det...?
Uæh! Det er litt skummelt, det der!
Men uansett, når jeg vet mer kan jeg også ta de riktige valg i så måte mht til fremtidig avl.

Bunn i grunn tenker jeg nok at jeg står i situasjon av "å begynne helt på nytt" innen avlen, og priser meg lykkelig for at jeg har importert to andre flotte hunder: nemlig Katla og Zeb:)


Jeg skal undersøke begge to "opp og ned og i mente"enda mer, - men jeg er ganske sikker på at de er helt friske begge to.
"Bank i bordet!"

Vel. Jeg får bare inderlig håpe at også valpene etter Felix viser seg å være friske.
Kombinasjonen med Katla var jo utavl, og det gir forhåpentligvis optimal mulighet for å få friske individer. Tror jeg da...

Nei. Nå skal jeg fokusere på det som er hyggelig:)
Felix går nå på medisin og jeg tror nok at han kvikner til etter hvert.
I mellomtiden skal vi begge trene oss opp til å tåle stadig fler belastninger over tid, - så jeg er veldig positiv!

Nå nyter vi påskeferien i det flotte været vi har, - og koser oss med lange og fine turer:)


I helgen som var, var vi også observatører på et lydighetskurs for Jannicke Bjørnebakken, og det opplevde jeg som veldig nyttig.
Jeg skal jammen prioritere det å følge med litt andre kurs fremover, for det gir helt klart ekstra motiviasjon og inspirasjon:)
For å se mange fine bilder fra dette kurset, kan du se på Ninas side her.

Da ønsker jeg deg god påske!
Og velkommen på både kurs og trening over påsken:)

Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

5 år siden sist....

...og jeg tenkte vel bestemt at det ikke er noen vits i å skrive blogg mer. I juleferien satt jeg imidlertid å leste litt gamle innlegg, og opplevde det godt å se tilbake på det som har vært. Det å se/gjenoppleve de gode stundene med mine "gamle hunder" og det livet vi levde, var hyggelig. Tross alt annet som også skjedde.

Så, etter å ha tenkt litt frem og tilbake, har jeg bestemt meg for å skrive litt igjen, - tenkt som en liten dagbok/inspirasjon til meg selv. Det er egentlig utrolig praktisk å lese hva som var, og samtidig se både bilder og filmer man la ut for flere år siden. Det blir jo unektelig mer hyggelig enn å se notater i en bok i skuffen liksom. Så derfor...:)

Jeg har ikke som mål å skrive for noen andre enn meg selv. Bare la det som "faller meg inn" rables ned etter hvert som tiden går.
Jeg har lyst til å starte med en aldri så liten oppsummering av året 2018, men først en liten digresjon.

BAKGRUNN
De siste årene har jeg slitt med motivasjonen på flere…
Bloggen er nå flyttet til Rådehunds hjemmeside: http://www.raadehund.no/#!carolas-blogg/c8vx
Der vil det komme enkle oppdateringer som informerer og kanskje engasjerer.


Filmer fra/for kurs, om mine hunder og deres trening er oversiktlig lagt inn på min YouTube - kanal:https://www.youtube.com/user/zebogfelixhtm


Dette er mest sannsynlig siste innlegg i denne bloggen.
Velkommen til den neste!

Innetreninger i vinter...

Innetreninger er booket for kommende vinter.
Jeg ønsker påmelding senest 5 uker før hver trening, og det vil koste kr. 70,- pr. gang. Bindende påmelding. Enkelt og greit:)

Følgende datoer er booket:
Søndag 16. oktober kl. 16.30 - 18.00Søndag 6. november kl. 16.30 - 18.00Søndag 13. november kl. 16.30 - 18.00Søndag 4. desember kl. 16.30 - 18.00Lørdag 17. desember kl. 16.00 - 17.30søndag 29. januar kl. 16.30 - 18.00Søndag 26. februar kl. 16.30 - 18.00Søndag 18. mars kl. 16.30 - 18.00 På treningene kan vi trene både lydighet, rally og freestyle. Underlaget passer desverre ikke til agility.


Er det foressten noen som vet om en ok ridehall, et lagerlokale, drivhus el. som det kan være mulig å holde et par heldagerskurs i i løpet av vinteren? Vennligst tips meg! Det vør helst være i området Moss - Rygge - Råde - Sarpsborg - Fredrikstad.