mandag 5. april 2010

Opptrening for våren...

Jeg har i det siste jobbet litt med balansetrening på bla.a ball med hundene.
Dette er er nyttig og god koordinasjons - og innetrening, (såfremt man vet hva man gjør!) .
Det er også en god forberedelsestrening for senere agility:)

En godt opparbeidet muskulatur er ekstra viktig for de hunder som skal utføre belastende arbeid, slik som bl.a agility, - for å unngå skader på muskler, sener og ligament.
Jeg er glad i forskjellig type av hundesport, men jeg er enda mer glad i hundene mine! Derfor vil jeg overhodet ikke utsette de for mer belastning enn det de er fysisk og mentalt klare for:)

Vinteren har vært kald og snørik, og jeg føler ikke at jeg har kunnet holde hundene i så god fysisk form som de pleier å være i. Derfor er nå er tiden inne for forsiktig, men suksessiv opptrening, - og koordinasjons treningen er en del av dette.

Ikke bare for hundene foressten, men også for meg.
Jeg har fornyet bekjentskapet med en del av mine egne muskelgrupper, både pga balltrening, trening på balansebrett, og ikke minst ridning de siste månedene. - Som jeg for øvrig mener må være den aller beste & artigste balanse, koordinasjons + muskeloppbyggende trening for oss tobente:)

Utfordringen min har vært å øke min egen belasting så sakte at jeg ikke trigger ME - symptomene til å "returnere" (..de er som du sikkert kan forstå dypt hatet!).
Det er ikke lett, men jeg føler heldigvis at kroppen at kroppen restituerer seg raskere og raskere etter hver treningsøkt. Og jeg som ble så svimmel at jeg falt rett i bakken etter å ha snudd en kvart runde på stedet hvil, kan nå faktisk gå rundt meg selv nesten en og en halv gang. Det er progressjon det! :)

Når jeg når målet med egen kondisjon og koordinasjon så klarer jeg nok å realisere flere av mine planer med hundene også om ikke alt for lenge...:) Uten en viss egenkondis og kroppsbeherskelse kommer man jo ikke særlig langt!

Men tilbake til hundetreningen:) Først og fremst har vi trent trygghet på ballen.
Så litt frivillig atferd/bevegelse på ballen , - som ikke akkurat er lett selv om man har fire ben!
Det er imidlertid alltid overraskende å oppleve hvor villig hundene er med på nye ting:) Det tok ikke mer enn et par korte treningssekvenser før alle hundene nærmest sloss om å få gå på ballen!

Her er Zeb...

Katla i dyp konsentrasjon og fokus...


Zeb ser på Katla som jobber med å snu seg helt rundt...


- Og naturligvis Felix i typisk Felix - stil. Man skal ikke bruke mer energi enn nødvendig er hans motto:)

Nå venter en hektisk uke med nye kursstarter og skolehelg.
Valpekurset som starter i morgen og grunnkurset som starter på onsdag er for øvrig ikke fyllt opp, så om du vil gå kurs...:)

April

ÅRETS FØRSTE KREATIVE STEVNE Mars ble avsluttet med at jeg var med på å arrangere Kreativt stevne i Drammen.  Jeg var også speaker fo...