Gå til hovedinnhold

En rask oppdatering!

En rask oppdatering i dag:)

1: Zeb ble BIS - valp på Drammen brukshundsklubbs valpeshow i Drammen på søndag!
Han var strålende flink på tross av at jeg ikke hadde tatt meg tid til å trene utstillingstrening før valpeshowet. Dommeren var Johnny Mathisen, og jeg fikk inntrykk av at han hadde litt peiling på Pumi, - noe som gjorde seieren ekstra hyggelig:) Fikk veldig mye ros for Zeb sin strålende mentalitet, han elsker mennesker (helt ulikt de fleste Pumier) og ble henrykt hver gang dommeren kom nær:)
Dagen var forøvrig en strålende sosialiseringstrening på alle måter!

Kritikk:
"6 mnd maskuling hanhund, korr. hode med herlig utrykk, korr. bitt, mørke fine øyne, korr. ansatte ører, god skulder, god over/underlinje, fine paralelle bev. fram og bak, velvist og velpresentert, god pels og farge."

Premiegutten hjemme på trappa:) Jeg hadde jo selvsagt ikke med kameraet på utstillingen!...

2: Lille Knerten (sønn av Katla og Felix) ble stillt på lørdag, og fikk også strålende kritikk:
"Tiltalende helhet, meget godt hode og uttrykk, balansert, meget godt vinklet, kvadratisk kropp, meget god pelskvalitet, beveger seg meget bra, fint showhumør, meget godt fremvist! BIR!" Dommer for dagen var Turid Helene Stamnes.
Altså en glimrende Pumihelg:) Gratulerer til eier Wenche!

Knerten klar for valpeshow!

3: Anniken holder et grunnkurs i Rally, og vi er 5 damer som skal lære denne sporten:) Det er mange skilt å lære seg, om enn ikke alltid helt logiske.. Men vi lærer nok!
Selv går jeg med Katla, og målet er å finne tilbake den "gamle" gode jenta med masse sprut, - som på "mystisk vis" forsvant etter valpekullet. Nå holder hun mest en gammel gampetempo, noe jeg slett ikke er fornøyd med. Har tenkt ut en rekke måter å jobbe med dette på, men det skal jeg snakke om senere. Jeg gir meg imidlertid ikke, for den som gir seg har tapt! Og jeg er sikker på at det skjuler seg en riktig agilitygullglump inni Katlamor, må bare finne den rette nøkkelen til den!
Det går i hvertfall fremover, og jeg blir mer optimistisk for hver dag både med og uten kurs:)

Her er deltakerne på Rallykurset:

Gunn med Lady

Karine med Chanto

Sissel med Selma

Marie med Aela

4: Fikk Zeb sin stamtavle i dag, og det var jo hyggelig (og kostbart med omregistrerting fra utlandet...). Inntil jeg ser at han er registrert som tispe! Fy! Kastet meg på telefonen, men den var 14.05, og kontoret stenger 14.00. Dermed basta. Får ringe inn i morgen for å høre hva vi skal gjøre med saken. Kan jo ikke la premiegutten stå registrert som dame..!

I dag har jeg for første gang brukt Zeb som demohund på valpekurset. Det var veldig god trening og dersom han fortsetter å vise slik oppmerksomhet og interesse for meg i fremtiden (som jeg selvsagt skal vedlikeholde med trening..) , så ser jeg virkelig frem mot spennende tider! Han er en gromgutt, altså! Helt objektivt sett, naturligvis...

Så til noe helt annet, som jeg bare må få med i dag.
Mange personer rundt om i verden har desverre latt seg blende av den populære og selvoppnevnte "Hundeviskeren" Cecar Milan. Som hundetrener og instruktør, føler jeg tidvis at jeg stanger hodet i veggen når jeg isteden forsøker å forklare gode innlæringsmetoder.
På "Hundeviskeren" klarer jo Cecar Milan å trene alle slags problemhunder på null komma null. Det ser man jo på programmet.... Eller?
Ikke mange i"vanlige" eller nye hundeeiere nnser at det er mange "filmtriks" og klipp som gjør at resultatet ser "bra" ut, nemlig! Fryktelig frustrerende!

I kveld kom det mail fra Susan Garrets bloggliste. I en av bloggene har Susan lagt inn et filmklipp fra en komiker, - som har laget en scene om "hundetreneren" Cecar Milan. Dette klippet er både talende og severdig! Herlig at iallefall amerikanerne har "skjønt" hva Cecar egenlig driver med:).
Se og le! Dette filmklippet skal jeg vise til alle fremtidige kursdeltakere som har latt seg blende av denne rett og slett sørgelige "hundetrenings" serien.

Vel det var kjapt og effektivt! Mer blogging når jeg har mere tid og overskudd:) Ha en god uke så lenge!

Populære innlegg fra denne bloggen

5 år siden sist....

...og jeg tenkte vel bestemt at det ikke er noen vits i å skrive blogg mer. I juleferien satt jeg imidlertid å leste litt gamle innlegg, og opplevde det godt å se tilbake på det som har vært. Det å se/gjenoppleve de gode stundene med mine "gamle hunder" og det livet vi levde, var hyggelig. Tross alt annet som også skjedde.

Så, etter å ha tenkt litt frem og tilbake, har jeg bestemt meg for å skrive litt igjen, - tenkt som en liten dagbok/inspirasjon til meg selv. Det er egentlig utrolig praktisk å lese hva som var, og samtidig se både bilder og filmer man la ut for flere år siden. Det blir jo unektelig mer hyggelig enn å se notater i en bok i skuffen liksom. Så derfor...:)

Jeg har ikke som mål å skrive for noen andre enn meg selv. Bare la det som "faller meg inn" rables ned etter hvert som tiden går.
Jeg har lyst til å starte med en aldri så liten oppsummering av året 2018, men først en liten digresjon.

BAKGRUNN
De siste årene har jeg slitt med motivasjonen på flere…
Bloggen er nå flyttet til Rådehunds hjemmeside: http://www.raadehund.no/#!carolas-blogg/c8vx
Der vil det komme enkle oppdateringer som informerer og kanskje engasjerer.


Filmer fra/for kurs, om mine hunder og deres trening er oversiktlig lagt inn på min YouTube - kanal:https://www.youtube.com/user/zebogfelixhtm


Dette er mest sannsynlig siste innlegg i denne bloggen.
Velkommen til den neste!

Innetreninger i vinter...

Innetreninger er booket for kommende vinter.
Jeg ønsker påmelding senest 5 uker før hver trening, og det vil koste kr. 70,- pr. gang. Bindende påmelding. Enkelt og greit:)

Følgende datoer er booket:
Søndag 16. oktober kl. 16.30 - 18.00Søndag 6. november kl. 16.30 - 18.00Søndag 13. november kl. 16.30 - 18.00Søndag 4. desember kl. 16.30 - 18.00Lørdag 17. desember kl. 16.00 - 17.30søndag 29. januar kl. 16.30 - 18.00Søndag 26. februar kl. 16.30 - 18.00Søndag 18. mars kl. 16.30 - 18.00 På treningene kan vi trene både lydighet, rally og freestyle. Underlaget passer desverre ikke til agility.


Er det foressten noen som vet om en ok ridehall, et lagerlokale, drivhus el. som det kan være mulig å holde et par heldagerskurs i i løpet av vinteren? Vennligst tips meg! Det vør helst være i området Moss - Rygge - Råde - Sarpsborg - Fredrikstad.