søndag 3. januar 2010

Ja, så er vi inne i 2010!


Nyttårsaften ble bl.a brukt til å dele opp en hel kylling i små biter. Hundene fikk litt mindre rasjoner til frokost, lunsj og kvelds for at de skulle være litt sultne for kveldens trening.
Kyllingbitene ble så servert i det rakkettene satte inn, og målet var at hundene skulle assosiere smell med noe positivt.

Dette gjør jeg hvert år, for jeg ønsker minst av alt skuddredde hunder! Og også i år fungerte dette helt utmerket. Selv "lille" Zeb syntes at smellingen ute var riktig så festlig, - for da kom det jo deilig kylling fra "mor"! (Han er rimelig matglad den gutten:)..)

På slutten av rakkettsalvene kastet jeg så kyllingbiter på gulvet, - og alle tre hundene søkte ivrig etter maten, - selv da jeg åpnet døren for å titte ut på rakettene og lydnivået dermed økte:)
 
Det er jo nesten litt overraskende skikkelig vintervær for tiden, så det blir bare flere korte turer og litt innetrening av hundene. Med Zeb har jeg jobbet endel med fokus, lek & avslutning, og ikke minst det å reagere spontant på navnet sitt. Han er svært lett å jobbe med den gutten, riktig en festlig hund om jeg må få si det slik:) Litt shaping har vi også introdusert, og første mål er å shape han til å gå inn i buret sitt med litt fart og intensitet. Har bare tatt to økter med direkte burtrening med han, men det går overraskende fort!

Jeg ser for meg at oppfriskning av burtrening vil stå høyt på treningsplanen for alle hundene kommende uke. Etter at Katla hadde sitt valpekull i høst, må jeg nok bare innse at jeg må senke kravene i treningen ganske betydelig, - iallefall hva gjelder den fart og intensitet som hun hadde før. Jeg sikter mest til agilitytreningen.
Jeg er sikker på at intensiteten og iveren kommer tilbake ganske fort med riktig trening, så jeg må for sikkerhets skyld vise litt selvbeherskelse og starte litt på "skrætsj".  Som et ledd i denne grunntreningen synes jeg burtrening er god trening. Burtreningen kan gjøres både inne og ute, og er virkelig artig!
Om du ikke vet hva burtrening er, kan du se på http://www.clickerdogs.com/crate_games.php for mer info:) Denne type trening er forøvrig glimrende som en del av grunnferdighene til en kommende agilityhund.

Det er nok litt problematisk med denne kulden for hundelabbene. Spesiellt Felix får ofte "kuldesjokk" og halter litt, - så i morgen tror jeg at jeg må gå til innkjøp av nye potesokker.
Det er også ganske utfordrende å motivere seg for utetrening nå, det var -20 grader ute i morges.
Tror faktisk at jeg skal være snill mot meg selv denne siste feriedagen, og rett og slett kose meg med litt film isteden:)
Hundene ligger foran peisen og koser seg, så da kan vel jeg også ta det litt med ro..?

I kveld skal jeg uansett ta en liten sosialiseringstur med Zeb i ridehallen, der det trenes agility. Han trenger å være til litt på steder der hvor det er andre hunder og litt bråk. Jeg oppfatter han som en stødig og trygg valp, og nesten for menneskekjær, - men har såvidt sett at han reagerer litt på aktive og bråkete hunder. Derfor må vi ta tak i det treningstemaet med èn gang:)

I morgen er det hverdag igjen med lekselesing, husarbeid og hundetrening:)
...Kanskje mest hundetrening egentlig, for man skal vel kose seg i hverdagen også, ikke sant...?

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

April

ÅRETS FØRSTE KREATIVE STEVNE Mars ble avsluttet med at jeg var med på å arrangere Kreativt stevne i Drammen.  Jeg var også speaker fo...