Gå til hovedinnhold

Ja, så er vi inne i 2010!


Nyttårsaften ble bl.a brukt til å dele opp en hel kylling i små biter. Hundene fikk litt mindre rasjoner til frokost, lunsj og kvelds for at de skulle være litt sultne for kveldens trening.
Kyllingbitene ble så servert i det rakkettene satte inn, og målet var at hundene skulle assosiere smell med noe positivt.

Dette gjør jeg hvert år, for jeg ønsker minst av alt skuddredde hunder! Og også i år fungerte dette helt utmerket. Selv "lille" Zeb syntes at smellingen ute var riktig så festlig, - for da kom det jo deilig kylling fra "mor"! (Han er rimelig matglad den gutten:)..)

På slutten av rakkettsalvene kastet jeg så kyllingbiter på gulvet, - og alle tre hundene søkte ivrig etter maten, - selv da jeg åpnet døren for å titte ut på rakettene og lydnivået dermed økte:)
 
Det er jo nesten litt overraskende skikkelig vintervær for tiden, så det blir bare flere korte turer og litt innetrening av hundene. Med Zeb har jeg jobbet endel med fokus, lek & avslutning, og ikke minst det å reagere spontant på navnet sitt. Han er svært lett å jobbe med den gutten, riktig en festlig hund om jeg må få si det slik:) Litt shaping har vi også introdusert, og første mål er å shape han til å gå inn i buret sitt med litt fart og intensitet. Har bare tatt to økter med direkte burtrening med han, men det går overraskende fort!

Jeg ser for meg at oppfriskning av burtrening vil stå høyt på treningsplanen for alle hundene kommende uke. Etter at Katla hadde sitt valpekull i høst, må jeg nok bare innse at jeg må senke kravene i treningen ganske betydelig, - iallefall hva gjelder den fart og intensitet som hun hadde før. Jeg sikter mest til agilitytreningen.
Jeg er sikker på at intensiteten og iveren kommer tilbake ganske fort med riktig trening, så jeg må for sikkerhets skyld vise litt selvbeherskelse og starte litt på "skrætsj".  Som et ledd i denne grunntreningen synes jeg burtrening er god trening. Burtreningen kan gjøres både inne og ute, og er virkelig artig!
Om du ikke vet hva burtrening er, kan du se på http://www.clickerdogs.com/crate_games.php for mer info:) Denne type trening er forøvrig glimrende som en del av grunnferdighene til en kommende agilityhund.

Det er nok litt problematisk med denne kulden for hundelabbene. Spesiellt Felix får ofte "kuldesjokk" og halter litt, - så i morgen tror jeg at jeg må gå til innkjøp av nye potesokker.
Det er også ganske utfordrende å motivere seg for utetrening nå, det var -20 grader ute i morges.
Tror faktisk at jeg skal være snill mot meg selv denne siste feriedagen, og rett og slett kose meg med litt film isteden:)
Hundene ligger foran peisen og koser seg, så da kan vel jeg også ta det litt med ro..?

I kveld skal jeg uansett ta en liten sosialiseringstur med Zeb i ridehallen, der det trenes agility. Han trenger å være til litt på steder der hvor det er andre hunder og litt bråk. Jeg oppfatter han som en stødig og trygg valp, og nesten for menneskekjær, - men har såvidt sett at han reagerer litt på aktive og bråkete hunder. Derfor må vi ta tak i det treningstemaet med èn gang:)

I morgen er det hverdag igjen med lekselesing, husarbeid og hundetrening:)
...Kanskje mest hundetrening egentlig, for man skal vel kose seg i hverdagen også, ikke sant...?





Populære innlegg fra denne bloggen

  TISPEMOR OG VALPENE TEKST: Carola Brusevold, Kennel Fancy Carolica og tidl. Rådehund - eieropplæring, nå del av Dyreatferdssenteret A/S. Jeg tenkte å dele litt om mine erfaringer som oppdretter av til sammen tre forskjellige raser (dachs, puddel og pumi) gjennom en periode på over 30 år. Jeg synes det er sørgelig mange uriktige påstander om tispas atferd overfor sine valper. Fordi en del mener at de bør oppføre seg som en hund og dermed handle ut fra slike påstander mot egne hunder, tenkte jeg at mine opplevelser kan gi et nyttig perspektiv for å revurdere den oppfatningen. Det jeg her skriver er basert på mine erfaringer som oppdretter, samt min kunnskap om hund og atferd gjennom et langt yrkesliv. Jeg er av utdannelse hundetrener, instruktør, hundefrisør, hundemassør og rehabiliteringsterapeut for hund.  INSTINKTER OG VITEN HOS TISPEMOR Det første som slår meg når jeg tenker på tispene jeg har hatt gjennom årene, er hvor fantastisk gode de er på å ta seg av sitt avkom fra aller før
Det kommer nok flere blogginnlegg etter hvert, men nå er jeg inne i en roligere periode, med personlig ventesorg, livsrefleksjon og fysisk rehabilitering.   Ønsker du følge hundetreningen min, kan du følge Youtbekanalen  min så lenge. Der legges ganske jevnlig inn nye filmer, mest som en treningslogg for egen del, - men også til inspirasjon for den som trenger det. Ha fine dager så lenge💜
Påsken er over, og nye strålende dager ventes! Jeg blir nesten euforisk av så nydelig vær som vi har hatt den siste uken, jeg!:) Det har vært deilig med avkobling og familiekos. Og valpekos da selvsagt! Jeg må jo bare å nevne det: Jeg har aldri hatt spesielle problemer med valper tidligere altså, - men Malvin er virkelig uvanlig trivelig og enkel å ha med å gjøre! At det går an! Virkelig en nytelsens valpetid! Malvin har hittil vært med meg over alt, slik at nye opplevelser kommer på en helt naturlig måte. Det har vært veldig enkelt å ha han med, - og jeg har i prinsippet ikke behøvd å tilpasse meg eller mine aktiviteter på noen måte, selv om jeg jo faktisk har en "liten" valp. Denne uken har han så vidt begynt å trene på å det være alene hjemme, og det var bare sånn type: "Åh, du går ut ja, helt greit det jeg legger meg til å sove jeg!" Og når jeg kom hjem etter ca 1 time: "Næh! Er du tilbake allerede? Jeg vil faktisk sove litt til jeg. Snakkes