Gå til hovedinnhold

Utstilliingshelg!

I helgen har jeg og Katla vært på "jentetur" til Gøteborg. Dro kl.0400 på lørdag morgen, for å være sikker på å komme tidsnok frem til innsjekking kl. 0800. Bilen var pakket med både varmedress og tepper, ekstra ullgensere og ikke minst et par dekken til Katla. Aldri godt å vite om man får biltrøbbel, nemlig!

Det var -30,5 da jeg sto opp, og siden det var så kaldt ble ikke bilen ordentlig varm heller. Måtte derfor stoppe etter en halvtime og ta på Katla dekken samt selv skifte til skikkelige varme Munc boots. Bena var nesten følelsløse allerede..

Vel. Reisen gikk veldig fint, og vi kom vel frem. Siden jeg tilsynelatende var den eneste som var "fornuftig kledd" etter egen bedømmelse (les: i bobledress) var det problemfritt å stå i veterinærkøen ved inngangen. Dessuten var det jo "bare" -17 i Gøteborg! Jeg kan ikke annet enn å beundre damene i alle aldre som var kledd til handling, og ikke hunderi, - om jeg får si det slik! Tenk å frivillig fryse på seg både det ene og det andre, bare for å matche hunden..!Brrrrr!

I utstillingsringen viste Katla seg fra sin beste side, etter en deilig massasjestund som oppvarming.
Jeg pleier nemlig å bruke tid på massasje og ro, samt å se på de andre som stresser med børsting og klipp på hundene.
For meg er det viktig å skape en trivelig assosiasjon til utstilling for hunden min, og da er ro, kos og masse belønninger helt ypperlig.

Også i ringen belønner jeg mye (diskrèt og uten å søle på gulvet naturligvis), og har aldri fått noen negativ bemerkning av den grunn. Og hadde jeg fått det, ville jeg ikke brydd meg heller. Mine hunder skal ha det gøy og kose seg i ringen!

På lørdag ble det "bare" 1pr og 2. beste tispe uten CK. Men helt greit. Det er ikke til å komme fra at hund ikke var i pelskondisjon etter valpekullet for bare 4 mnd siden. Av den grunn var jeg også i tvil om jeg skulle stille henne ut nå, men valgte å gjøre et forsøk. Katla er jo unektelig en fin og velbygget hund, så en kyndig dommer vil nok uansett se hennes fordeler, - etter min mening iallefall.

Vi tilbrakte stort sett resten av utstillingsdagen foran agilityringen, og det var veldig spenndende og lærerikt. Jeg gjør meg mange tanker her:)

På lørdags kveld var jeg invitert på middag til en av valpekjøperne mine. Jeg ble hentet og kjørt tilbake til hotellet. Det var kjempekoselig og kjempegodt, tusen takk Anna m/Ramsa!

Etter en natt hvor jeg faktisk sov veldig godt, bar det av sted til utstillingen igjen. Denne gangen ble det full klaff. Katla fikk CERT og ble Svensk UtstillingsChampion!
Også en annen valpekjøper møtte opp på utstillingen i dag, matmor til Vimsa. Hun tok noen bilder for meg, tusen takk Carina!

NSUch Napos Kajsza "Katla"

Det var veldig hyggelig å møte to av valpene fra kullet til Katla og Felix, og jeg ser frem til å se de som voksne også! Veldig spennende!

Da er det tilbake til hverdagen igjen, og jeg ser frem til en koselig uke. Det skal den bli, for det har jeg bestemt meg for!

Populære innlegg fra denne bloggen

  TISPEMOR OG VALPENE TEKST: Carola Brusevold, Kennel Fancy Carolica og tidl. Rådehund - eieropplæring, nå del av Dyreatferdssenteret A/S. Jeg tenkte å dele litt om mine erfaringer som oppdretter av til sammen tre forskjellige raser (dachs, puddel og pumi) gjennom en periode på over 30 år. Jeg synes det er sørgelig mange uriktige påstander om tispas atferd overfor sine valper. Fordi en del mener at de bør oppføre seg som en hund og dermed handle ut fra slike påstander mot egne hunder, tenkte jeg at mine opplevelser kan gi et nyttig perspektiv for å revurdere den oppfatningen. Det jeg her skriver er basert på mine erfaringer som oppdretter, samt min kunnskap om hund og atferd gjennom et langt yrkesliv. Jeg er av utdannelse hundetrener, instruktør, hundefrisør, hundemassør og rehabiliteringsterapeut for hund.  INSTINKTER OG VITEN HOS TISPEMOR Det første som slår meg når jeg tenker på tispene jeg har hatt gjennom årene, er hvor fantastisk gode de er på å ta seg av sitt avkom fra aller før
Det kommer nok flere blogginnlegg etter hvert, men nå er jeg inne i en roligere periode, med personlig ventesorg, livsrefleksjon og fysisk rehabilitering.   Ønsker du følge hundetreningen min, kan du følge Youtbekanalen  min så lenge. Der legges ganske jevnlig inn nye filmer, mest som en treningslogg for egen del, - men også til inspirasjon for den som trenger det. Ha fine dager så lenge💜
Påsken er over, og nye strålende dager ventes! Jeg blir nesten euforisk av så nydelig vær som vi har hatt den siste uken, jeg!:) Det har vært deilig med avkobling og familiekos. Og valpekos da selvsagt! Jeg må jo bare å nevne det: Jeg har aldri hatt spesielle problemer med valper tidligere altså, - men Malvin er virkelig uvanlig trivelig og enkel å ha med å gjøre! At det går an! Virkelig en nytelsens valpetid! Malvin har hittil vært med meg over alt, slik at nye opplevelser kommer på en helt naturlig måte. Det har vært veldig enkelt å ha han med, - og jeg har i prinsippet ikke behøvd å tilpasse meg eller mine aktiviteter på noen måte, selv om jeg jo faktisk har en "liten" valp. Denne uken har han så vidt begynt å trene på å det være alene hjemme, og det var bare sånn type: "Åh, du går ut ja, helt greit det jeg legger meg til å sove jeg!" Og når jeg kom hjem etter ca 1 time: "Næh! Er du tilbake allerede? Jeg vil faktisk sove litt til jeg. Snakkes