mandag 11. januar 2010

Utstilliingshelg!

I helgen har jeg og Katla vært på "jentetur" til Gøteborg. Dro kl.0400 på lørdag morgen, for å være sikker på å komme tidsnok frem til innsjekking kl. 0800. Bilen var pakket med både varmedress og tepper, ekstra ullgensere og ikke minst et par dekken til Katla. Aldri godt å vite om man får biltrøbbel, nemlig!

Det var -30,5 da jeg sto opp, og siden det var så kaldt ble ikke bilen ordentlig varm heller. Måtte derfor stoppe etter en halvtime og ta på Katla dekken samt selv skifte til skikkelige varme Munc boots. Bena var nesten følelsløse allerede..

Vel. Reisen gikk veldig fint, og vi kom vel frem. Siden jeg tilsynelatende var den eneste som var "fornuftig kledd" etter egen bedømmelse (les: i bobledress) var det problemfritt å stå i veterinærkøen ved inngangen. Dessuten var det jo "bare" -17 i Gøteborg! Jeg kan ikke annet enn å beundre damene i alle aldre som var kledd til handling, og ikke hunderi, - om jeg får si det slik! Tenk å frivillig fryse på seg både det ene og det andre, bare for å matche hunden..!Brrrrr!

I utstillingsringen viste Katla seg fra sin beste side, etter en deilig massasjestund som oppvarming.
Jeg pleier nemlig å bruke tid på massasje og ro, samt å se på de andre som stresser med børsting og klipp på hundene.
For meg er det viktig å skape en trivelig assosiasjon til utstilling for hunden min, og da er ro, kos og masse belønninger helt ypperlig.

Også i ringen belønner jeg mye (diskrèt og uten å søle på gulvet naturligvis), og har aldri fått noen negativ bemerkning av den grunn. Og hadde jeg fått det, ville jeg ikke brydd meg heller. Mine hunder skal ha det gøy og kose seg i ringen!

På lørdag ble det "bare" 1pr og 2. beste tispe uten CK. Men helt greit. Det er ikke til å komme fra at hund ikke var i pelskondisjon etter valpekullet for bare 4 mnd siden. Av den grunn var jeg også i tvil om jeg skulle stille henne ut nå, men valgte å gjøre et forsøk. Katla er jo unektelig en fin og velbygget hund, så en kyndig dommer vil nok uansett se hennes fordeler, - etter min mening iallefall.

Vi tilbrakte stort sett resten av utstillingsdagen foran agilityringen, og det var veldig spenndende og lærerikt. Jeg gjør meg mange tanker her:)

På lørdags kveld var jeg invitert på middag til en av valpekjøperne mine. Jeg ble hentet og kjørt tilbake til hotellet. Det var kjempekoselig og kjempegodt, tusen takk Anna m/Ramsa!

Etter en natt hvor jeg faktisk sov veldig godt, bar det av sted til utstillingen igjen. Denne gangen ble det full klaff. Katla fikk CERT og ble Svensk UtstillingsChampion!
Også en annen valpekjøper møtte opp på utstillingen i dag, matmor til Vimsa. Hun tok noen bilder for meg, tusen takk Carina!

NSUch Napos Kajsza "Katla"

Det var veldig hyggelig å møte to av valpene fra kullet til Katla og Felix, og jeg ser frem til å se de som voksne også! Veldig spennende!

Da er det tilbake til hverdagen igjen, og jeg ser frem til en koselig uke. Det skal den bli, for det har jeg bestemt meg for!

2 kommentarer:

 1. Gratulerer med så flotte resultater i helgen!!!

  Veldig moro :-)

  og - takk for en kjempefin dag sammen med deg i dag . Både hyggelig og lærerikt var det !!

  Hilsen Anniken og Fosserødgjengen

  SvarSlett
 2. Grattis Katla och Carola! Nu väntar Katlas syster valpar, spännande !

  SvarSlett

April

ÅRETS FØRSTE KREATIVE STEVNE Mars ble avsluttet med at jeg var med på å arrangere Kreativt stevne i Drammen.  Jeg var også speaker fo...