Gå til hovedinnhold

Bamsemumsen til mor har vondt!

Det er hektisk for tiden:) I helgen var jeg på fysio - og rehabiliteringskurs på Aquadog igjen. Nå er vi halveis i kurset og det begynner å presse litt på for å huske alt vi lærer!

Jeg hadde med meg valpene, Zeb (som er bofast her) og Aela (som er Felix og Katlas datter) som bor hos fòrvert, men som jeg er "dagmamma" for inntil hun er stor nok til å være hjemme alene med Kaos (som er deres andre Pumi) mens "far og mor" er på jobb:)

Valpene var med på kurset både torsdag og fredag, og sjarmerte naturligvis alle. Det ble god miljø og renslighetstrening også, så selv om jeg var rimelig sliten, følte jeg det bra.

Lørdag og søndag hadde jeg også med Felix og Katla, og jeg fikk søndag bekreftet mine mistanker om at Felix sliter med sannsynlige ettervirkninger fra han ble påkjørt som 1åring. Den gang fikk han brudd i skallen, men det kunne ikke påvises noe mer. Jeg har imidlertid vært forberedt på at det er mer "i vente" på han, og siden det har vært noen harde og kalde vinteruker med mindre mosjon enn vanlig, har jeg også blitt ekstra oppmerksom på at Felix tidvis har smerter, siden han tidvis halter litt på høyre bakben. Jeg har selv funnet ut at han har "slark" i senene i bakbena og belaster venstre forben mer enn det høyre. Jeg har imidlertid ikke funnet ut hvor den primære årsaken ligger. Jeg er jo tross alt ingen veterinær:)
Rett før jul fikk jeg han røntget i rygg og bakpart, da jeg følte at årsaken lå her. Det ble imidlertid ikke funnet noe.

På kurset i helgen hadde vi Anna Holmgren, som har stor kunnskap om hund og anatomi og ikke minst rehabilitering. Hun så straks at Felix belaster sitt høyre bakben mindre, og gikk igang med en liten undersøkelse. Konklusjonen ble at Felix sannsynligvis har problemer fra lumbalregionen (krysset) og at dette sekundært gir smerter i bakben og overbelastning i forbena. Det føltes godt å få det bekreftet, for selv om røntenbildene ikke viste noe, har jeg vært bombesikker på at noe er galt.
Det merkes spesiellt at han har vondt etter ekstra trening/belasning, noe som jo ikke er rart. Da er han stiv som en gammel gubbe etterpå og har nesten litt problemer med å legge seg til rette.

Jeg kommer til å ta nye røntgen snart, da jeg vet at det kan være ganske store forandringer i skjellettet før det i det hele tatt vises på røntgen!

Fremover må jeg altså bare bli enda mer nøye med jevnlig massasje, jevn mosjon og ikke minst være nøye med å bruke Back on Track både dekken og carpal/tarsalprodukter. 
Oppvarming før trening og nedtrapping etter trening blir også mer og mer viktig for å holde Felix ved god helse fremover. Heldigvis er han i generellt god form siden han får variert mosjon, og det er jo også derfor at han ikke har vist noen plager før nå i det siste.
Jeg tror også at han skal kunne holde seg vital og fin i mange år fremover, bare jeg er flink nok til å gjøre jobben min hva gjelder "vedlikehold" på han:)
Det er nå iallefall klinkende klart at han skal få slippe agilitytrening fra nå, vi får holde oss til lydighet og Heelwork to music:)


Zeb 3 mnd og Felix 4,5 år januar 2010.
Det er jo god mosjon å traske i snøen da, men det gjelder å være litt oppvarmet først!










Populære innlegg fra denne bloggen

  TISPEMOR OG VALPENE TEKST: Carola Brusevold, Kennel Fancy Carolica og tidl. Rådehund - eieropplæring, nå del av Dyreatferdssenteret A/S. Jeg tenkte å dele litt om mine erfaringer som oppdretter av til sammen tre forskjellige raser (dachs, puddel og pumi) gjennom en periode på over 30 år. Jeg synes det er sørgelig mange uriktige påstander om tispas atferd overfor sine valper. Fordi en del mener at de bør oppføre seg som en hund og dermed handle ut fra slike påstander mot egne hunder, tenkte jeg at mine opplevelser kan gi et nyttig perspektiv for å revurdere den oppfatningen. Det jeg her skriver er basert på mine erfaringer som oppdretter, samt min kunnskap om hund og atferd gjennom et langt yrkesliv. Jeg er av utdannelse hundetrener, instruktør, hundefrisør, hundemassør og rehabiliteringsterapeut for hund.  INSTINKTER OG VITEN HOS TISPEMOR Det første som slår meg når jeg tenker på tispene jeg har hatt gjennom årene, er hvor fantastisk gode de er på å ta seg av sitt avkom fra aller før
Det kommer nok flere blogginnlegg etter hvert, men nå er jeg inne i en roligere periode, med personlig ventesorg, livsrefleksjon og fysisk rehabilitering.   Ønsker du følge hundetreningen min, kan du følge Youtbekanalen  min så lenge. Der legges ganske jevnlig inn nye filmer, mest som en treningslogg for egen del, - men også til inspirasjon for den som trenger det. Ha fine dager så lenge💜
Påsken er over, og nye strålende dager ventes! Jeg blir nesten euforisk av så nydelig vær som vi har hatt den siste uken, jeg!:) Det har vært deilig med avkobling og familiekos. Og valpekos da selvsagt! Jeg må jo bare å nevne det: Jeg har aldri hatt spesielle problemer med valper tidligere altså, - men Malvin er virkelig uvanlig trivelig og enkel å ha med å gjøre! At det går an! Virkelig en nytelsens valpetid! Malvin har hittil vært med meg over alt, slik at nye opplevelser kommer på en helt naturlig måte. Det har vært veldig enkelt å ha han med, - og jeg har i prinsippet ikke behøvd å tilpasse meg eller mine aktiviteter på noen måte, selv om jeg jo faktisk har en "liten" valp. Denne uken har han så vidt begynt å trene på å det være alene hjemme, og det var bare sånn type: "Åh, du går ut ja, helt greit det jeg legger meg til å sove jeg!" Og når jeg kom hjem etter ca 1 time: "Næh! Er du tilbake allerede? Jeg vil faktisk sove litt til jeg. Snakkes