Gå til hovedinnhold

Bamsemumsen til mor har vondt!

Det er hektisk for tiden:) I helgen var jeg på fysio - og rehabiliteringskurs på Aquadog igjen. Nå er vi halveis i kurset og det begynner å presse litt på for å huske alt vi lærer!

Jeg hadde med meg valpene, Zeb (som er bofast her) og Aela (som er Felix og Katlas datter) som bor hos fòrvert, men som jeg er "dagmamma" for inntil hun er stor nok til å være hjemme alene med Kaos (som er deres andre Pumi) mens "far og mor" er på jobb:)

Valpene var med på kurset både torsdag og fredag, og sjarmerte naturligvis alle. Det ble god miljø og renslighetstrening også, så selv om jeg var rimelig sliten, følte jeg det bra.

Lørdag og søndag hadde jeg også med Felix og Katla, og jeg fikk søndag bekreftet mine mistanker om at Felix sliter med sannsynlige ettervirkninger fra han ble påkjørt som 1åring. Den gang fikk han brudd i skallen, men det kunne ikke påvises noe mer. Jeg har imidlertid vært forberedt på at det er mer "i vente" på han, og siden det har vært noen harde og kalde vinteruker med mindre mosjon enn vanlig, har jeg også blitt ekstra oppmerksom på at Felix tidvis har smerter, siden han tidvis halter litt på høyre bakben. Jeg har selv funnet ut at han har "slark" i senene i bakbena og belaster venstre forben mer enn det høyre. Jeg har imidlertid ikke funnet ut hvor den primære årsaken ligger. Jeg er jo tross alt ingen veterinær:)
Rett før jul fikk jeg han røntget i rygg og bakpart, da jeg følte at årsaken lå her. Det ble imidlertid ikke funnet noe.

På kurset i helgen hadde vi Anna Holmgren, som har stor kunnskap om hund og anatomi og ikke minst rehabilitering. Hun så straks at Felix belaster sitt høyre bakben mindre, og gikk igang med en liten undersøkelse. Konklusjonen ble at Felix sannsynligvis har problemer fra lumbalregionen (krysset) og at dette sekundært gir smerter i bakben og overbelastning i forbena. Det føltes godt å få det bekreftet, for selv om røntenbildene ikke viste noe, har jeg vært bombesikker på at noe er galt.
Det merkes spesiellt at han har vondt etter ekstra trening/belasning, noe som jo ikke er rart. Da er han stiv som en gammel gubbe etterpå og har nesten litt problemer med å legge seg til rette.

Jeg kommer til å ta nye røntgen snart, da jeg vet at det kan være ganske store forandringer i skjellettet før det i det hele tatt vises på røntgen!

Fremover må jeg altså bare bli enda mer nøye med jevnlig massasje, jevn mosjon og ikke minst være nøye med å bruke Back on Track både dekken og carpal/tarsalprodukter. 
Oppvarming før trening og nedtrapping etter trening blir også mer og mer viktig for å holde Felix ved god helse fremover. Heldigvis er han i generellt god form siden han får variert mosjon, og det er jo også derfor at han ikke har vist noen plager før nå i det siste.
Jeg tror også at han skal kunne holde seg vital og fin i mange år fremover, bare jeg er flink nok til å gjøre jobben min hva gjelder "vedlikehold" på han:)
Det er nå iallefall klinkende klart at han skal få slippe agilitytrening fra nå, vi får holde oss til lydighet og Heelwork to music:)


Zeb 3 mnd og Felix 4,5 år januar 2010.
Det er jo god mosjon å traske i snøen da, men det gjelder å være litt oppvarmet først!


Kommentarer

 1. Zeb er en helt utrolig nydelig og koselig valp!!
  Han skal du nok få masse glede av i fremtiden.
  Men stakkars Felix da, - som ikke har det så bra om dagen. Godt han har en mams som kan massere og som ikke lar han trene de mest belastende øvelsene med han.
  Godt du har flere stjerner å jobbe med :-)

  Gleder meg til ny freestyldag hos deg i morgen!!
  Jammen skal vi bli gode på å dømme freestyle :-)

  SvarSlett
 2. Dere kommer til å bli helt råe, både på banen og i dommerpanelet! Gleder meg!

  SvarSlett

Legg inn en kommentar

Populære innlegg fra denne bloggen

5 år siden sist....

...og jeg tenkte vel bestemt at det ikke er noen vits i å skrive blogg mer. I juleferien satt jeg imidlertid å leste litt gamle innlegg, og opplevde det godt å se tilbake på det som har vært. Det å se/gjenoppleve de gode stundene med mine "gamle hunder" og det livet vi levde, var hyggelig. Tross alt annet som også skjedde.

Så, etter å ha tenkt litt frem og tilbake, har jeg bestemt meg for å skrive litt igjen, - tenkt som en liten dagbok/inspirasjon til meg selv. Det er egentlig utrolig praktisk å lese hva som var, og samtidig se både bilder og filmer man la ut for flere år siden. Det blir jo unektelig mer hyggelig enn å se notater i en bok i skuffen liksom. Så derfor...:)

Jeg har ikke som mål å skrive for noen andre enn meg selv. Bare la det som "faller meg inn" rables ned etter hvert som tiden går.
Jeg har lyst til å starte med en aldri så liten oppsummering av året 2018, men først en liten digresjon.

BAKGRUNN
De siste årene har jeg slitt med motivasjonen på flere…
Bloggen er nå flyttet til Rådehunds hjemmeside: http://www.raadehund.no/#!carolas-blogg/c8vx
Der vil det komme enkle oppdateringer som informerer og kanskje engasjerer.


Filmer fra/for kurs, om mine hunder og deres trening er oversiktlig lagt inn på min YouTube - kanal:https://www.youtube.com/user/zebogfelixhtm


Dette er mest sannsynlig siste innlegg i denne bloggen.
Velkommen til den neste!

Innetreninger i vinter...

Innetreninger er booket for kommende vinter.
Jeg ønsker påmelding senest 5 uker før hver trening, og det vil koste kr. 70,- pr. gang. Bindende påmelding. Enkelt og greit:)

Følgende datoer er booket:
Søndag 16. oktober kl. 16.30 - 18.00Søndag 6. november kl. 16.30 - 18.00Søndag 13. november kl. 16.30 - 18.00Søndag 4. desember kl. 16.30 - 18.00Lørdag 17. desember kl. 16.00 - 17.30søndag 29. januar kl. 16.30 - 18.00Søndag 26. februar kl. 16.30 - 18.00Søndag 18. mars kl. 16.30 - 18.00 På treningene kan vi trene både lydighet, rally og freestyle. Underlaget passer desverre ikke til agility.


Er det foressten noen som vet om en ok ridehall, et lagerlokale, drivhus el. som det kan være mulig å holde et par heldagerskurs i i løpet av vinteren? Vennligst tips meg! Det vør helst være i området Moss - Rygge - Råde - Sarpsborg - Fredrikstad.