onsdag 20. januar 2010

Bamsemumsen til mor har vondt!

Det er hektisk for tiden:) I helgen var jeg på fysio - og rehabiliteringskurs på Aquadog igjen. Nå er vi halveis i kurset og det begynner å presse litt på for å huske alt vi lærer!

Jeg hadde med meg valpene, Zeb (som er bofast her) og Aela (som er Felix og Katlas datter) som bor hos fòrvert, men som jeg er "dagmamma" for inntil hun er stor nok til å være hjemme alene med Kaos (som er deres andre Pumi) mens "far og mor" er på jobb:)

Valpene var med på kurset både torsdag og fredag, og sjarmerte naturligvis alle. Det ble god miljø og renslighetstrening også, så selv om jeg var rimelig sliten, følte jeg det bra.

Lørdag og søndag hadde jeg også med Felix og Katla, og jeg fikk søndag bekreftet mine mistanker om at Felix sliter med sannsynlige ettervirkninger fra han ble påkjørt som 1åring. Den gang fikk han brudd i skallen, men det kunne ikke påvises noe mer. Jeg har imidlertid vært forberedt på at det er mer "i vente" på han, og siden det har vært noen harde og kalde vinteruker med mindre mosjon enn vanlig, har jeg også blitt ekstra oppmerksom på at Felix tidvis har smerter, siden han tidvis halter litt på høyre bakben. Jeg har selv funnet ut at han har "slark" i senene i bakbena og belaster venstre forben mer enn det høyre. Jeg har imidlertid ikke funnet ut hvor den primære årsaken ligger. Jeg er jo tross alt ingen veterinær:)
Rett før jul fikk jeg han røntget i rygg og bakpart, da jeg følte at årsaken lå her. Det ble imidlertid ikke funnet noe.

På kurset i helgen hadde vi Anna Holmgren, som har stor kunnskap om hund og anatomi og ikke minst rehabilitering. Hun så straks at Felix belaster sitt høyre bakben mindre, og gikk igang med en liten undersøkelse. Konklusjonen ble at Felix sannsynligvis har problemer fra lumbalregionen (krysset) og at dette sekundært gir smerter i bakben og overbelastning i forbena. Det føltes godt å få det bekreftet, for selv om røntenbildene ikke viste noe, har jeg vært bombesikker på at noe er galt.
Det merkes spesiellt at han har vondt etter ekstra trening/belasning, noe som jo ikke er rart. Da er han stiv som en gammel gubbe etterpå og har nesten litt problemer med å legge seg til rette.

Jeg kommer til å ta nye røntgen snart, da jeg vet at det kan være ganske store forandringer i skjellettet før det i det hele tatt vises på røntgen!

Fremover må jeg altså bare bli enda mer nøye med jevnlig massasje, jevn mosjon og ikke minst være nøye med å bruke Back on Track både dekken og carpal/tarsalprodukter. 
Oppvarming før trening og nedtrapping etter trening blir også mer og mer viktig for å holde Felix ved god helse fremover. Heldigvis er han i generellt god form siden han får variert mosjon, og det er jo også derfor at han ikke har vist noen plager før nå i det siste.
Jeg tror også at han skal kunne holde seg vital og fin i mange år fremover, bare jeg er flink nok til å gjøre jobben min hva gjelder "vedlikehold" på han:)
Det er nå iallefall klinkende klart at han skal få slippe agilitytrening fra nå, vi får holde oss til lydighet og Heelwork to music:)


Zeb 3 mnd og Felix 4,5 år januar 2010.
Det er jo god mosjon å traske i snøen da, men det gjelder å være litt oppvarmet først!


2 kommentarer:

 1. Zeb er en helt utrolig nydelig og koselig valp!!
  Han skal du nok få masse glede av i fremtiden.
  Men stakkars Felix da, - som ikke har det så bra om dagen. Godt han har en mams som kan massere og som ikke lar han trene de mest belastende øvelsene med han.
  Godt du har flere stjerner å jobbe med :-)

  Gleder meg til ny freestyldag hos deg i morgen!!
  Jammen skal vi bli gode på å dømme freestyle :-)

  SvarSlett
 2. Dere kommer til å bli helt råe, både på banen og i dommerpanelet! Gleder meg!

  SvarSlett

April

ÅRETS FØRSTE KREATIVE STEVNE Mars ble avsluttet med at jeg var med på å arrangere Kreativt stevne i Drammen.  Jeg var også speaker fo...