Gå til hovedinnhold

Litt filosofering over blogging og godt nytt år!

Da sitter jeg her etter en rolig julefeiring og har derfor også hatt litt betenkningstid. Det er mange tanker som kommer før man er på vei inn i et nytt år.
Jeg har i lang tid tenk på å skrive en blogg om mitt "hundeliv", - mest for egen del. Det er jo rasende praktisk å bla tilbake i en blogg for å se hva en har gjort, - men jeg har liksom ikke helt innsett at det skulle være av interesse for andre, - selv om jeg hyggelig nok har fått flere tilbakemeldinger på at jeg burde skrive blogg.

I juleferien har jeg tatt meg litt tid til å lese litt i bloggene til mange av de som jeg tenker på som mine venner, og jeg ser helt klart fordelene ved å kunne følge hverandre også på denne måten. Derfor har jeg nå besluttet å hive meg på bloggerbølgen, og håper jeg vil ha noe å bidra til for både meg selv og andre:) 
I juleferien har jeg brukt tid på å oppdatere min hjemmeside http://www.raadehund.no/, for de som er interessert i å gå flere kurs.

Dernest har jeg brukt mye tid på å gå turer med hundene i dette fantastiske flotte vinterværet som vi har her (vi er på juleferie i Sverige). Litt vel kaldt må jeg innrømme at det er, slik at det mest har blitt flere korte turer i løpet av dagene.
Vi har jo en liten valp på 10 uker nå, lille skjønne Zeb fra Finnland, som det må tas litt hensyn til:) Han har ligget mye i jakka på turene, og jeg har nærmest følt meg som en kengurumor. Ganske festlig egentlig:)

Inne har det blitt litt forskjellig trening med hundene, men mest av alt har vi brukt tiden på å kose oss alle sammen!

Jeg sitter, som sikkert flere andre, med mange planer for 20101.
Det første på min liste er å holde meg frisk fra ME`n som jeg har slitt med de siste tre årene:). Dernest håper jeg å opparbeide både selvkontroll og fysikk nok til å nå de mål som jeg har satt meg i hundetreningen.
For meg er treningen og dagliglivet med hundene et ledd i både egen rehabilitering, egenutvikling og fremtidsrettet arbeidsutvikling. Jeg har så mange planer og ser frem til så mange spennende aktiviteter at jeg nesten ikke kan vente:)

Jeg er utrolig takknemlig for at jeg har en så flott familie som tillater meg å både ha og jobbe med hund i hverdagen! Det har hjulpet meg veldig i vanskelige stunder å vite at jeg får støtte i dette, selv om jeg vet at denne livsstilen tar mye plass i familielivet.

Jeg har lyst til å avslutte dette innlegget med å takke min kjæreste mann, mine kjæreste barn, - og alle mine kjære venner og "bekjente"  rundt omkring, - som gir meg inspiriasjon, motivasjon og backup slik at jeg kan holde på med det jeg elsker mest av alt, nemlig å få jobbe med hund!

Jeg ønsker alle sammen et riktig godt nytt år, og måtte dere alle oppnå de ønsker og planer dere har for det nye året!


Populære innlegg fra denne bloggen

  TISPEMOR OG VALPENE TEKST: Carola Brusevold, Kennel Fancy Carolica og tidl. Rådehund - eieropplæring, nå del av Dyreatferdssenteret A/S. Jeg tenkte å dele litt om mine erfaringer som oppdretter av til sammen tre forskjellige raser (dachs, puddel og pumi) gjennom en periode på over 30 år. Jeg synes det er sørgelig mange uriktige påstander om tispas atferd overfor sine valper. Fordi en del mener at de bør oppføre seg som en hund og dermed handle ut fra slike påstander mot egne hunder, tenkte jeg at mine opplevelser kan gi et nyttig perspektiv for å revurdere den oppfatningen. Det jeg her skriver er basert på mine erfaringer som oppdretter, samt min kunnskap om hund og atferd gjennom et langt yrkesliv. Jeg er av utdannelse hundetrener, instruktør, hundefrisør, hundemassør og rehabiliteringsterapeut for hund.  INSTINKTER OG VITEN HOS TISPEMOR Det første som slår meg når jeg tenker på tispene jeg har hatt gjennom årene, er hvor fantastisk gode de er på å ta seg av sitt avkom fra aller før
Det kommer nok flere blogginnlegg etter hvert, men nå er jeg inne i en roligere periode, med personlig ventesorg, livsrefleksjon og fysisk rehabilitering.   Ønsker du følge hundetreningen min, kan du følge Youtbekanalen  min så lenge. Der legges ganske jevnlig inn nye filmer, mest som en treningslogg for egen del, - men også til inspirasjon for den som trenger det. Ha fine dager så lenge💜
Påsken er over, og nye strålende dager ventes! Jeg blir nesten euforisk av så nydelig vær som vi har hatt den siste uken, jeg!:) Det har vært deilig med avkobling og familiekos. Og valpekos da selvsagt! Jeg må jo bare å nevne det: Jeg har aldri hatt spesielle problemer med valper tidligere altså, - men Malvin er virkelig uvanlig trivelig og enkel å ha med å gjøre! At det går an! Virkelig en nytelsens valpetid! Malvin har hittil vært med meg over alt, slik at nye opplevelser kommer på en helt naturlig måte. Det har vært veldig enkelt å ha han med, - og jeg har i prinsippet ikke behøvd å tilpasse meg eller mine aktiviteter på noen måte, selv om jeg jo faktisk har en "liten" valp. Denne uken har han så vidt begynt å trene på å det være alene hjemme, og det var bare sånn type: "Åh, du går ut ja, helt greit det jeg legger meg til å sove jeg!" Og når jeg kom hjem etter ca 1 time: "Næh! Er du tilbake allerede? Jeg vil faktisk sove litt til jeg. Snakkes